دوربینهای مداربسته بر اساس نیاز کاربران در شکل و تنظیمات مختلف ساخته میشوند. اجزای اصلی دوربین مداربسته به شرح زیر است:
1) بدنه
بدنه دوربین مداربسته به عنوان یکی از اجزای دوربین مداربسته، ظاهر آن را نمایش میدهد که میتواند گنبد شکل (دام)، گلوله شکل (بولت) و غیره باشد.
دوربین دام بیشتر برای فضای بسته و کوچک مناسب است و به دلیل فرم آن که به صورت گرد است، محدوده دید دوربین مشخص نیست. زاویه دید آن گسترده است. آشکار و در دید مردم نیست. دوربینهای بولت به دلیل برد دید طولانی که دارند مناسب فضای باز هستند و میتوان تعیین کرد که دوربین به کدام قسمت اشاره دارد. به دلیل قابلیتهای آن برای کنترل ترافیک و پلاکخوانی مناسب میباشند.
جنس بدنه دوربین، دو نوع فلزی و پلاستیکی میباشد که نوع فلزی آن برای فضای باز و در باران یا شرایط آب و هوایی سخت، مناسبتر است و همچنین در مقابل سوء استفاده و آسیب، بیشتر از دوربینهای پلاستیکی در امان است. پوشش فلزی متراکم است و پوشش پلاستیکی اطراف لنز نیز متراکم است و شکستن آن بسیار دشوار است.
بدنه فلزی همیشه بهترین نیست.
بدنههای پلاستیکی وزن سبکتر و هزینه پایینتری نیز دارند و در برابر مشکلات زنگزدگی مقاوم هستند.
هنگامی که لنز پلاستیکی دوربین ضربه ببیند، به طور کامل میشکند. اگر فلزی باشد اجزای داخلی آن جابجا و خم میشوند و برای بازگشت آن به حالت عادی ممکن است چندین ساعت طول بکشد.
همه پلاستیکها از لحاظ مقاومت در یک حد نیستند، بعضی از آنها شکنندهتر هستند اما تفاوت قابل توجهی ندارند. به عنوان مثال پلی کربنات یک نمونه پلاستیک فوقالعاده قوی است.
ضعیفترین قسمت دوربینهای پلاستیکی در نقطهای است که پیچهای فلزی به قسمت پلاستیکی دوربین متصل شدهاند. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که پلاستیک با سرعت بیشتری نسبت به فلز در یک دوره زمانی از بین میرود.
طراحی بدنه دوربین نقش بسیار مهمی دارد.
همچنین در زمینه بدنه دوربین، درجه IP آن باید بررسی شود. بیشتر دوربینها دارای IP66 هستند که نشاندهنده درجه مقاومت دوربین در برابر نفوذ آب میباشد.
2) برد
داخل دوربین مداربسته یک صفحه اصلی (برد) وجود دارد که شامل چیپ یا CPU دوربین است.
برد دوربین، عمل پردازش تصویر را انجام میدهد. همچنین روی آن یک سنسور میباشد که کیفیت تصویر را تعیین میکند.
سنسور سونی، تصویر با کیفیت بالاتری نسبت به سنسورهای چینی یا تایوانی تولید میکند اما هزینه آن بیشتر است.
3) لامپ LED مادون قرمز
مادون قرمز (IR) انرژی تابشی نامرئی است با طول موج طولانیتر از نور مرئی.
دید در شب دوربین مداربسته با قرار دادن یک حلقه لامپ LED مادون قرمز در آن حاصل میشود. همچنین لامپهای LED دارای یک سنسور نور برای تشخیص وجود چراغ در اتاق میباشد.
در محیط تاریک، LEDها به طور خودکار روشن میشوند. انسان نمیتواند نور مادون قرمز را ببیند، فقط دوربینها آن را میبینند.
انسان فقط میتواند درخشش کمرنگ قرمز را در LEDها ببیند زیرا محدوده دید چشم انسان، نور با طول موج بین 760-320 نانومتر میباشد. مادون قرمز که از 700 نانومتر تا 1000 نانومتر در طیف EM است، فراتر از دید انسان است.
برای مطالعه بیشتر میتوانید مقاله “دوربین مداربسته دید در شب و تأثیر امواج مادون قرمز آن بر گیاهان” را مطالعه کنید.
4) فیلتر IR Cut
یکی از اجزای دوربین مداربسته دید در شب، فیلتر IR CUT است. دوربینهای IR یا دید در شب از نور مادون قرمز برای روشنایی تصاویر در تاریکی استفاده میکنند. به این صورت که طول موجهای مادون قرمز نامرئی را تشخیص میدهند و دوربین را قادر میسازند در تاریکی ببیند.
فیلتر IR از اجزای دوربین مداربسته میباشد که در زیر لنز قرار میگیرد. عملکرد آن به این صورت است که وقتی دوربین به حالت دید در شب میرود، فیلتر به طور خودکار از مسیر خارج میشود. نورهای دیگر را مسدود میکند و فقط نور مادون قرمز را عبور میدهد تا نور مادون قرمز به سنسور تصویر برخورد کند. این یک تصویر سیاه و سفید از میدان دید تولید میکند.
این فیلترها با دوربینهای رنگی CCD یا CMOS برای تولید تصاویر رنگی دقیق استفاده میشوند. فیلتر قطعکننده IR انتقال نور مادون قرمز را هنگام عبور از نور مرئی مسدود میکند. این کار را میتوان با دو روش نوری جذب یا بازتاب انجام داد.
فیلترهای جذبی با شیشههای نوری مخصوص ساخته میشوند. تابش مادون قرمز نزدیک را جذب میکنند و معمولاً برای دوربینهای CCD استفاده میشوند. فیلترهای بازتاب، نور مادون قرمز را منعکس میکنند که برای دوربینهای CMOS استفاده میشوند.
5 ) عدسی
عدسی یکی از اجزای دوربین مداربسته میباشد. دوربینهای مداربسته دارای لنزهای متنوعی هستند.
در حالی که رایجترین نوع لنزها 3.6 میلیمتری است که حدود 77 درجه زاویه دید دارد. لنزهای با زاویه دید گستردهتر، برد طولانیتر و غیره نیز وجود دارد.
بیشتر لنزهای باکیفیت حرفهای و لنزهای میکرو دارای اتصالات فلزی هستند.
برای آشنایی بیشتر میتوانید مقاله “لنز دوربین مداربسته و خصوصیات آن” را مطالعه کنید.
6) کابل
یکی دیگر از اجزای دوربین مداربسته، کابل میباشد. دوربین مداربسته آنالوگ، HD CVI و HD TVI از کابلهای کواکسیال (RG59) استفاده میکنند در حالی که دوربینهای مداربسته IP از کابل شبکه استفاده میکنند.
بسته به دوربین خود از کابل مناسب استفاده کنید.
کابل کواکسیال از یک سیم رسانای کوچک تشکیل شده که در عایق محصور و در یک پوشش پلاستیکی پیچیده میشود.
کابل شبکه قابلیت انتقال داده به پهنای باند بالا را دارد که برای عملکرد صحیح دوربین IP است.
دو نوع کابل شبکه وجود دارد، Cat5 و Cat6
هر دو کابل از نظر ساختاری شبیه هم هستند و هر دو از چهار جفت سیم مسی استفاده میكنند. تفاوت اصلی آنها در این است که Cat6 پهنای باند و سرعت انتقال بیشتر در مسافتهای کوتاهتری دارد.
وقتی اجزای دوربین مداربسته انتخاب شدند لنز متمرکز میشود، برد اصلی تست میشود و سپس کارگران، قطعات را مونتاژ میکنند.
امیدواریم مطلب فوق قابل توجه شما همراهان گرامی مجموعه الکتروسایه اصفهان قرار گرفته باشد برای انتخاب بهترین دوربین مدابسته اصفهان میتوانید از مشاوره رایگان کارشناسان ما در بخش فروش بهره مند شوید.