در این مقاله ده کشور امن جهان بر اساس شاخص صلح جهانی بررسی و رتبهبندی شدهاند. این گزارش توسط موسسه اقتصاد و صلح به صورت سالانه منتشر میشود. برای دستیابی به این موضوع بر اساس یک سری پارامترها که مربوط به امنیت است امن ترین کشورها رتبهبندی می شوند.
در مجموع 163 کشور در این گزارش بررسی شدند. چندین شاخص مختلف برای تعیین میزان امنیت یا خطرناک بودن یک کشور استفاده میشود. این عوامل به دستههای زیر تقسیم میشوند:
درگیریهای مداوم بین المللی و داخلی
آسایش و امنیت اجتماعی
نظامی شدن
فاکتورهای مورد استفاده برای تدوین این گزارش شامل موارد زیر است:
تعداد درگیریهای خشونت آمیز داخلی و خارجی
سطح بیاعتمادی
بیثباتی سیاسی
پتانسیل فعالیت تروریستی
تعداد قتلها
هزینههای نظامی به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی
بر اساس این عوامل، رتبهای برای هر یک از 163 کشور ارائه شده در گزارش محاسبه میشود. هر چه عدد آن کمتر باشد، رتبه کشور از نظر ایمنی بالاتر است.
اکثریت 25 کشور امن، کشورهای اروپایی هستند. اروپا تنها قارهای است که از سال 2009 شاهد کاهش ایمنی نبوده است. نرخ قتل هر دو منطقه در حدود 3 نفر در 100000 نفر است.
مهمترین آنها کشورهای شمال اروپا هستند. میزان قتل در این مناطق 0.8 مورد در هر 100000 نفر است.
لیست ده کشور امن جهان به صورت زیر است:
ایسلند
نیوزلند
کشور پرتغال
اتریش
دانمارک
کانادا
سنگاپور
جمهوری چک
ژاپن
سوئیس
- ایسلند
بر اساس شاخص صلح جهانی، ایسلند برای سیزدهمین سال متوالی امن ترین کشور جهان است. ایسلند یک کشور اسکاندیناوی با جمعیت نسبتاً کمی (340،000 نفر) است. ایسلند دارای سطح بسیار پایینی از جرم و جنایت است که به دلیل سطح بالای زندگی، جمعیت کم، نگرشهای اجتماعی صحیح علیه جنایت، سطح بالای اعتماد به نیروهای پلیس آموزش دیده و با تحصیلات بالا و عدم تنش بین روابط اجتماعی و اقتصادی است. در این کشور پلیس سلاح گرم با خود حمل نمی کند (فقط باتوم و اسپری فلفل). ایسلند همچنین قوانینی را برای تضمین برابری وضع کرده است، مانند ازدواج قانونی همجنسگرایان و فرزند خواندگی همجنسگرایان، آزادی مذهبی و حقوق برابر برای مردان و زنان.
2. نیوزلند
نیوزلند دومین کشور امن جهان محسوب میشود. نیوزلند نرخ جنایت بسیار کمی دارد، به ویژه جنایات خشونتآمیز. اما سرقت به ویژه برای توریستها یک اتفاق رایج است. بر خلاف کشور همسایهاش استرالیا، که حیات وحش خطرناک آن معروف است، نیوزلند هیچ حیوان مهلکی ندارد. رتبه نیوزلند به دلیل حمله تروریستی به دو مسجد در کریست چرچ در 15 مارس 2019 که منجر به کشته شدن 51 نفر شد، نسبت به سال قبل کمی کاهش یافت. مردم نیوزلند عموماً دارای ذهن باز هستند و قوانینی را برای جلوگیری از سوء استفاده از آزادی بیان افراد در نظر گرفتهاند. مانند ایسلند، پلیس نیوزلند سلاح گرم شخصی حمل نمیکند.
3. پرتغال
پرتغال سومین کشور امن و صلح آمیز است. در سال 2014، پرتغال در رده هجدهم جهانی قرار گرفت و از آن پس برای رسیدن به رتبه سوم تلاش زیادی کرد. برخلاف ایسلند و نیوزلند، پرتغال پلیس مسلح دارد. با این حال افزایش حضور پلیس منجر به کاهش آمار جنایت در کشور شده است. در شش سال گذشته، پرتغال با رشد اقتصادی خود، نرخ بیکاری را از بیش از 17 درصد به زیر 7 درصد کاهش داد.
بر اساس شاخص سالانه بازنشستگی جهانی، پرتغال در سال 2020 به دلیل سطح ایمنی آن، به عنوان بهترین کشور برای بازنشستگی رتبهبندی شده است.
4. اتریش
اتریش در اکتبر سال 2017، پس از انتخاب حزب مردم سباستین کورز، احتمال تظاهرات خشونتآمیز آن بیشتر شد.
به دلیل بیثباتی سیاسی کشور، ناآرامیها افزایش یافته است.
جنایات شدید رایج نیست، اگرچه مردم باید از جیببرها و کیفقاپان آگاه باشند. علاوه بر این، اتریش از هرگونه اقدام تروریستی بزرگ در امان بوده است.
5. دانمارک
دانمارک با رتبه پنجم در فهرست صلح جهانی، یکی از امنترین و شادترین کشورهای جهان است. دانمارک یکی از معدود کشورهایی است که در آن مردم در هر ساعتی از شبانه روز احساس امنیت دارند.
دانمارک دارای سطح بالایی از عدالت و احساس مسئولیت پذیری در مقابل رفاه اجتماعی است.
صداقت و اعتماد در اولویت دانمارک است به همین دلیل فساد در تجارت یا سیاست نادر است.
دانمارک همچنین یک کشور دارای رفاه بالا است، به این معنی که همه خدمات و مزایایی را دریافت میکنند که به آنها کمک کند زندگی راحت داشته باشند. مردم این کشور بدون هیچ گونه هزینه اضافی به مراقبتهای بهداشتی در خانه، خدمات درمانی، تحصیل رایگان دسترسی دارند.
6. کانادا
بر اساس شاخص صلح جهانی، کانادا از سال 2019 بین کشورهای امن جهان دارای رتبه ششم است.
کانادا امتیاز خوبی در زمینه درگیریهای داخلی، میزان جنایت و ثبات سیاسی دریافت کرد.
میزان جرم و جنایت در کانادا تقریباً یک سوم همسایه خود ایالات متحده است (به ترتیب 1.6 مورد در هر 100،000 در مقابل 4.5 در 100،000).
7. سنگاپور
سنگاپور به عنوان هفتمین کشور امن جهان از سال 2018 دارای یکی از پایینترین نرخهای جرم و جنایت در جهان است. این موضوع به دلیل مجازاتهای سنگینی است که حتی برای جرایم کوچک نیز وجود دارد.
در این کشور سلاحهای گرم به شدت کنترل شده است، بنابراین جنایات خشونتآمیز در سنگاپور نادر است.
سنگاپور از نظر امنیت شخصی رتبه اول، امنیت دیجیتال دوم و امنیت بهداشتی رتبه هشتم دارد.
8. جمهوری چک
جمهوری چک در رتبه دهم امنترین کشورهای جهان قرار داشت. از سال 2019 از رتبه 10 به 8 رسید.
میزان جرم و جنایت با وجود دسترسی نسبتاً آسان به سلاح کاهش یافته است.
رقم بالای رتبه این کشور به دلیل دخالت نسبتاً زیاد آن در درگیریهای خارجی و میزان بالای سرانه تعداد زندانیان است.
9. ژاپن
ژاپن به طور مداوم امتیاز بالایی برای جنایت کم، درگیریهای داخلی و ترور سیاسی دریافت کرده است.
ژاپن به مهاجرت محدود و دسترسی محدود به سلاح گرم معروف است.
توکیو در امنیت سایبری رتبه اول، امنیت بهداشت دوم و امنیت شخصی رتبه اول را دارد.
10. سوئیس
سوئیس به همراه چند کشور دیگر، در پنج سال گذشته در بین ده صادرکننده بزرگترین سرانه سلاح قرار گرفت.
سوئیس از نظر امنیت غذایی رتبه چهارم را در سطح جهان دارد و در میان ده کشور صلح آمیز درگیریهای داخلی و بینالمللی قرار دارد.
برخی از مشترکات با امنترین کشورهای جهان مانند سطح ثروت، رفاه اجتماعی و تحصیلات آنها وجود دارد. علاوه بر این، این کشورها دارای سیستمهای دولتی هستند که روابط سالمی با شهروندان خود برقرار میکنند.
امیدواریم مطلب فوق قابل توجه شما همراهان گرامی مجموعه الکتروسایه قرار گرفته باشد برای انتخاب بهترین دوربین مداربسته و دزدگیر در اصفهان میتوانید از مشاوره رایگان کارشناسان ما در بخش فروش بهرهمند شوید.