دزدگیر اماکن و اجزای آن:شرح مختصر و مفید
دزدگیر اماکن یک سیستم امنیتی است که ورود غیرمجاز به هر مکانی را اعلام می کند و با اعلان صدا توسط آژیر یا بلندگو این عمل غیرقانونی را اعلام می کند و با اقداماتی نظیر تماس یا ارسال پیامک به صاحبان املاک اطلاع داده می شود.
سارقان از توجه بیزارند و استفاده از دزدگیر به دلیل ترساندن سارق می تواند عامل کاهش سرقت باشد. طبق آمار 46 درصد از سارقین از سرقت مکان های دارای سیستم هشدار خودداری می کنند.
یکی از اشکالات این سیستم هشدار این است که نمی تواند ویدیو ضبط کند و برای شناسایی مجرم هیچ مدرکی وجود ندارد درنتیجه اگر این سیستم به همراه سیستم نظارت (دوربین مداربسته) نصب شود قابلیت شناسایی مزاحمان نیز به آن افزوده خواهد شد.
تهیه سیستم های نظارتی بر اساس بودجه شما ممکن است محدود شود البته می توان با نصب یک دزدگیر آغاز نمود و در زمان دلخواه، دوربین امنیتی را نیز به آن افزود. برای آشنایی بیشتر با دوربین مداربسته می توانید مقاله دوربین مداربسته چیست و چه کاربردهایی دارد؟ را مطالعه کنید.
اجزای سیستم دزدگیر اماکن:
دستگاه دزدگیر شامل یک واحد کنترل مرکزی، سنسور تشخیص، صفحه کلید، چراغ چشمک زن و تجهیزات هشداردهنده مانند آژیر می باشد.
1-پنل کنترل مرکزی
پنل کنترل مرکزی (مغز سیستم دزدگیر) یک ریزپردازنده است که دارای یک محفظه فلزی یا پلاستیکی قفل شده می باشد که برد کامپیوتری در آن قرار دارد و همچنین دارای پشتیبان باتری است. پنل مرکزی معمولاً نزدیک ورودی نصب می شود و اگر سیستم شما سیمی است تمام سیم های سیستم دزدگیر به این پنل متصل می شوند.
2-صفحه کلید (کی پد)
صفحه کلید برای فعال و غیرفعال کردن آلارم (هشدار) سیستم و نمایش وضعیت هشدار کاربرد دارد و می تواند نشان دهد که کدام سنسورها فعال است. محل قرارگیری آن نزدیک درب اصلی برای ترک یا ورود شماست تا در زمان خروج بتوانید آلارم را فعال کنید.
به جای صفحه کلید از ریموت نیز می توان استفاده کرد. در کل سیستم دزدگیر اماکن، قابلیت افزودن کی پد در هر زمانی را دارد.
صفحه کلیدهای پیشرفته تر عملکردهای برنامه نویسی را انجام می دهند و وضعیت آلارم های گذشته را نمایش می دهند.
3-آژیر
تجهیزات هشداردهنده مانند آژیر یا بلندگو در مواقع فعال شدن زنگ، سر و صدا ایجاد می کند.
هدف اصلی آژیر این است که سارق را بترساند و باعث ترک فوری او از محل شود. استفاده از آژیر اجباری نیست اما کاربرد آن بهتر است زیرا بیشترین تأثیر را برای ترساندن سارق دارد. اگر آژیر فعال شود سارق قبل از اینکه بتواند وسایل داخل منزل را سرقت کند، ملک را ترک می کند.
صدای آژیر به اندازه کافی بلند است که همسایگان، رهگذران از وجود حادثه در آن محل باخبر شوند و به صاحب ملک اطلاع دهند.
در برخی کشورها این قانون وجود دارد که آلارم آژیر نباید باعث مزاحمت عمومی شود در این صورت همسایگان می توانند برای غیرفعال کردن سیستم امنیتی شما درخواست کنند.
در زمان حضورتان در منزل که نیاز به آژیر نیست می توان آن را غیرفعال نمود و کاربر باید مطمئن شود که آژیر به درستی اجرا شده و عملکرد صحیح دارد تا پلیس اشتباهاً اعزام نشود و فقط در زمان ورود افراد متجاوز آلارم دهد تا حوادث روزمره.
4-چراغ چشمک زن
نصب چراغ چشمک زن اختیاری است و در بیرون از منزل روش دیگری برای هشدار به همسایگان است که زنگ خطر شما فعال شده و همچنین در داخل منزل برای افراد کم شنوا نیز کاربرد دارد.
5-سنسور چشمی دزدگیر
سنسور با نام ردیاب یا حسگر نیز شناخته می شود. سنسورهای دزدگیر با ورود جسم به محیط فعال می شوند که در زیر انواع آن و شرح هر کدام بیان شده است:
1-5-سنسور تشخیص حرکت:
این سنسور، حرکت را تشخیص داده و در زمان تشخیص، زنگ خطر ایجاد می کند که می توانید زنگ آن را فعال یا غیرفعال کنید که انواع مختلف حرکتی، وزنی، حجمی، وزنی حجمی و دمایی دارد.
سنسور حرکتی: بهتر است در گوشه ای از اتاق نصب شود زیرا معمولاً زاویه 90 درجه را پوشش می دهد و باید در هر اتاق اصلی خانه موجود باشد.
سنسور وزنی: برخی از این ردیاب ها حیوانات خانگی کوچک را تشخیص می دهند، در حالی که سنسور وزنی را می توان تنظیم کرد که حیوانات خانگی را تا 40 یا حتی 80 کیلو نادیده بگیرند.
سنسور حجمی: حجم مقدار فضایی است که یک جسم ایجاد می کند. این سنسور بر اساس حجم، آلارم می دهد.
سنسور وزنی حجمی: این سنسور بر اساس تشخیص وزن و حجم اجسام، عمل می کند.
سنسور دمایی: به این حسگرها PIR (Passive Infrared) گفته می شود و عملکرد آن به این صورت است که با دریافت طول موج محیط اطراف خود، تغییر دما را هشدار می دهد.
2-5-سنسور شکست شیشه
این سنسور در زمان تشخیص نویز یا لرزش شیشه، زنگ خطر ایجاد می کند معمولاً روی سقف یا دیوار نزدیک شیشه نصب می شوند و مدل های مختلفی دارد که بسته به محیط مورد نیاز روی درب ها یا به طور مستقیم روی پنجره سوار می شوند.
برخی مدل ها فقط زمانی که شیشه بشکند آلارم می دهد و برخی ایجاد شکاف در شیشه را نیز تشخیص می دهد. این سنسورها معمولاً توسط مشاغل دارای شیشه های بزرگ استفاده می شوند.
3-5-سنسور درب و پنجره (مگنت)
این سنسورها هنگام باز شدن درب یا پنجره آلارم می دهند و در هر درب از جمله درب گاراژ نصب می شوند و می توانند سیمی یا بی سیم، پنهان یا قابل رویت باشند.
برای کنترل بچه ها موقع ورود یا خروج از منزل بسیار کاربردی است.
در زمان خواب و استراحت شبانه بهتر است به جای فعال کردن سنسور حرکتی داخلی، سنسور درب و پنجره را فعال کنید زیرا در صورت بیدار شدن و قدم زدن خودتان در منزل، آلارم نمی زند.
4-5-سایر سنسورها
سنسورهای هشداردهنده از لحاظ نوع ایمنی متفاوت هستند و اهداف مختلفی را دنبال می کنند مانند سنسور اعلام آتش، اعلام دود و … که به سیستم دزدگیر اماکن متصل می شوند. در زیر دو نمونه از آن شرح داده شده است.
سنسور آب: 24 ساعته
سنسور آب در صورت نشت آب به شما آلارم می دهد.
برخی از آنها قابلیت قطع آب در زمان تشخیص نشت را دارند.
اگر فقط یک سنسور در زیرزمین موجود است به این دلیل که پمپ باید نزدیک به زیرزمین باشد، باید آن را نزدیک پمپ قرار دهید.
سنسور دود: 24 ساعته
اگر در منزل شما سیستم دزدگیر موجود است، می توانید آشکارساز دود را نیز به آن متصل کنید اینها آشکارسازهای دود یا مونوکسید کربن ترکیبی هستند که به صورت 24 ساعته در روز روشن هستند و نیازی به فعال کردن آن نمی باشد.
این دستگاه باید در هر طبقه و هر اتاق خواب قرار گیرد.
امیدواریم مطلب فوق قابل توجه شما همراهان گرامی مجموعه الکتروسایه قرار گرفته باشد برای انتخاب بهترین دزدگیر اماکن می توانید از مشاوره رایگان کارشناسان ما در بخش فروش اصفهان بهره مند شوید.