دزدگیر اماکن یک سیستم امنیتی است که ورود غیرمجاز را با صدای آژیر یا بلندگو و با پیامک و تماس اعلام میکند. در این مقاله اجزای داخلی دستگاه دزدگیر اماکن و نحوه اتصال آنها را بررسی میکنیم. هنگامی که همه دستگاههای شما اضافه و نصب شدند، باید آن را تست کنید تا اطمینان حاصل کنید که هر سنسور طبق انتظار شما کار میکند و سیگنالها را به ایستگاه نظارت مرکزی ارسال میکند. اجزای اصلی یک سیستم هشدار شامل دستگاه کنترل مرکزی (کنترل پنل)، سنسور، بلندگو، باتری و ریموت است.
اجزای داخلی دستگاه دزدگیر اماکن و نحوه نصب اجزای اصلی بر روی سیستم مرکزی دزدگیر:
هر صفحه کنترل پنل از صفحه نمایشگر، ترمینالها، ترانس، محل قرارگیری باتری و محل نصب سیمکارت تشکیل شده است. ترمینالها برای اتصال سنسورها، بلندگو، آژیر، باتری، رله و خط تلفن شهری به دستگاه پنل مرکزی کاربرد دارند.
بر اساس شکل اول، هر پنل مرکزی از سمت چپ تصویر، یک ترمینال به نام BAT وجود دارد که برای اتصال باتری استفاده میشود. دو ترمینال Aux مثبت و منفی برای تغذیه سنسور چشمی دارد که توسط کابل زوجی به قسمت مثبت و منفی سنسور چشمی متصل میشود. ترمینال SIR برای اتصال آژیر و SP برای اتصال اسپیکر یا بلندگو کاربرد دارد.
ترمینالهای بعدی (Z1,Z2,Z3,…) مربوط به زونهای مختلف است. هر سنسور یک محدودهای را پوشش میدهد که این محدوده را زون مینامند. ترمینال آلارم و تمپر در سنسور چشمی به ترمینال زونها در دستگاه پنل مرکزی متصل میشود. آلارم برای تحریک سنسور است. زمانی که کسی جلوی سنسور حرکت کند، ال ای دی روشن شده و تحریک میشود. تمپر مربوط به باز و بسته شدن درب سنسور است. اگر تمپر متصل باشد، در زمان باز و بسته شدن درب سنسور، دزدگیر به صدا در میآید. در سیستم دزدگیر، اتصال تمپر ضرورتی ندارد.
در صورتی که تعداد سنسورها از تعداد زونها بیشتر باشد یا بخواهیم چند سنسور را به فقط یک زون متصل کنیم، باید سنسورها را به صورت سری ببندیم.
در زیر، تصویر سنسور چشمی را آوردیم. ترمینال مثبت و منفی، آلارم و تمپر در شکل مشخص میباشد.
ترمینال بعدی (output) به رله متصل میشود و برای خاموش و روشن کردن وسایل برقی از جمله لامپ و کولر میتوان از آن استفاده کرد. ترمینال tel مربوط به اتصال خط تلفن شهری است.
سمت راست تصویر یک ورودی برای قرار دادن سیمکارت وجود دارد.
محل قرارگیری باتری نیز در تصویر مشخص شده است.
در سمت چپ، ترانس قرار دارد که به برق شهری 220 ولت متصل میشود و خروجی 12 ولت به دستگاه میدهد.
در بحث اجزای داخلی دستگاه دزدگیر اماکن میتوان گفت یک قطعه بر روی برد پنل مرکزی وجود دارد که نمایشگر نام دارد. با انتخاب دکمههای آن میتوان تنظیمات تلفنکننده و تنظیمات خود دستگاه را انجام داد.
برای اتصال ریموت به دستگاه یا به اصطلاح ست کردن ریموت، از طریق منویی که بر روی نمایشگر قرار دارد با استفاده از مراحلی که در دفترچه راهنمای دستگاه دزدگیر اماکن نوشته شده است میتوان این کار را انجام داد.
زون 24 ساعته:
یکی از زونهای دستگاه دزدگیر، زون 24 ساعته نام دارد. زمانی که بخواهیم چشمی دزدگیر در حالت فعال شدن دزدگیر، غیرفعال بماند، آن را به زون 24 ساعته دستگاه دزدگیر متصل میکنیم. در این صورت در زمان فعال کردن دزدگیر، تمام چشمیها فعال میشوند به جز چشمی متصل به زون 24 ساعته.
تعداد یک یا چند چشمی را میتوان به یک زون 24 ساعته متصل کرد. با دکمههای ریموت میتوان دزدگیر را به صورت کامل یا به صورت زون 24 ساعته تنظیم کرد.
ریموت:
بر روی هر ریموت دستگاه دزدگیر اماکن، 4 دکمه قرار دارد که به منظور قطع و وصل کردن و بی صدا و صدادار کردن آن استفاده میشود.
در برخی دستگاهها به جای ریموت از کیپد (صفحه کلید) استفاده میشود. بر اساس اطلاعاتی که از کیپد و سنسورهای زنگ دریافت میشود، زمان به صدا درآمدن آژیرها و گزارش به ایستگاه نظارت مرکزی مشخص میشود. از آنجایی که هر بار که وارد خانه میشوید و از آن خارج میشوید، باید کیپد را بر روی دری که اغلب استفاده میکنید (معمولاً دری که به گاراژ منتهی میشود) قرار دهید.
نکات نصب سنسور درب و پنجره:
حسگرهای صوتی شکستن شیشه برای خنثی کردن مزاحمینی بکار میرود که سعی میکنند با شکستن شیشه پنجره به جای باز کردن پنجره، سیستم را دور بزنند.
سنسورها اساساً سوئیچهای مغناطیسی هستند که هر زمان در یا پنجره ای باز میشود زنگ هشدار را فعال میکنند. یک قسمت از سوئیچ بر روی قاب در یا پنجره نصب شده است. قسمت جفتگیری به در یا لنگه پنجره متصل میشود. هنگام باز شدن در یا پنجره، قطعات از هم جدا میشوند و وقفه در جریان باعث ایجاد زنگ هشدار میشود.
هنگام انتخاب مکان سنسور درب/پنجره باید این نکته را در نظر بگیرید که قاب یا درب فلزی میتواند باعث تداخل بین سنسور و پنل شود.
این حسگر دو حالت چسبی و پیچی دارد.
سنسور درب و پنجره با چسب
آسترهای رهاسازی را از روی دو نوار چسب دو طرفه جدا کنید و نوار را به پشت دستگاه و آهنربا بچسبانید.
سنسور را روی قاب پنجره یا در قرار دهید و آهنربا را بر روی قسمت متحرک در یا پنجره قرار دهید که مطابق با علائم مکان هدایت شود.
سنسور درب و پنجره با پیچ
برای نصب سنسور با پیچ مراحل زیر را انجام دهید:
پیچگوشتی را در شکاف پیچ قرار دهید و بچرخانید تا باز شود.
پایه سنسور را روی قاب درب پیچ کنید.
آستر آزادکننده را از نوار جدا کنید و نوار را به پشت آهنربا بچسبانید.
آهنربا را بر روی سطح متحرک در یا پنجره قرار دهید.
در آخر سنسور خود را تست کنید.
برای اطلاعات بیشتر درمورد انواع سنسورهای دزدگیر اماکن میتوانید مقاله دزدگیر اماکن و اجزای آن:شرح مختصر و مفید را مطالعه کنید.
نکات نصب سنسور حرکتی:
هنگام انتخاب مکان برای سنسور دستگاه دزدگیر اماکن ( آشکارساز حرکت) باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
دور نگه داشتن دستگاه از منابع گرما، جریان هوا و تابش مستقیم آفتاب
دستگاه باید بر روی یک سطح ثابت و محکم نصب شود
دستگاه در دمای 10- تا 50 درجه سانتیگراد کار میکند
امیدواریم مطلب فوق قابل توجه شما همراهان گرامی مجموعه الکتروسایه قرار گرفته باشد برای انتخاب بهترین دزدگیر اماکن در اصفهان میتوانید از مشاوره رایگان کارشناسان ما در بخش فروش بهرهمند شوید.