در آسانسورها موارد زیادی از سرقت، مزاحمت، خرابکاری، نقاشیهای دیواری، بروز حوادث وجود دارد. با نصب دوربین مداربسته می توان بر این موارد نظارت کرد و از وقوع آن پیشگیری کرد. بخصوص به این دلیل که آسانسورها ورودی ساختمان هستند، برای کنترل ورود و خروج و شناسایی مزاحمان اهمیت بسیاری دارد.
دوربینهای نظارتی آسانسور کاملاً قانونی هستند، به شرطی که با یک هدف مشروع و قانونی نصب شوند و افراد را از نصب آن مطلع سازند. ضبط صدای اشخاص بدون رضایت آنها ناقض قوانین استراق سمع فدرال و اکثر ایالت ها میباشد.
آسانسور
امروزه نصب آسانسور در ساختمانها یک اقدام طبیعی است. آسانسور در اصل سکویی است که به وسیله نیروی مکانیکی به بالا رانده میشود. آسانسور امروزی متشکل از یک کابین (محوطه درونی آن) است که بر روی سکویی در داخل محوطهای بسته به نام شفت یا گاهی “بالابر” نصب شده است.
آسانسورها اغلب در ساختمانهای چند طبقه، به ویژه در مواردی که مسیر دیگری برای ویلچرها وجود ندارد، یک الزام قانونی هستند.
نوع دوربین مداربسته مورد استفاده در آسانسور
در این زمینه میتوان از سیستم آنالوگ HD و یا تحت شبکه استفاده کرد. لنز این دوربینها باید از نوع wide باشد.
بهتر است کیس آن کوچک باشد که متناسب با فضای کابین باشد. در این صورت احتمال تخریب کم خواهد بود.
به دلیل در دسترس بودن دوربین در فضای کوچک با ارتفاع کم و احتمال تخریب بیشتر آن، بهتر است از نوع ضد ضربه آن استفاده شود. معمولاً به دلیل فضا و شرایط خاصی که به دلیل متحرک بودن آن موجود است از دوربین مخصوص آسانسور استفاده میشود.
به دلیل روشن بودن چراغ آسانسور در شبانهروز نیاز به کاربرد نور مادون قرمز در دوربینها نیست. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که برای حفظ حریم شخصی باید با نصب تابلوی هشدار، وجود دوربین مداربسته را اعلام کنید.
نصب و راهاندازی سیستم دوربین مداربسته آسانسور
این دوربینها برای بیشتر شدن زاویه دید آن در گوشه ای از سقف کابین آسانسور نصب میشود.
بهتر است نصب آن روبروی درب کابین باشد تا ورود و خروج کنترل شود.
بهتر است در زاویه 90 درجه در محل تلاقی دو دیوار باشد.
در زمان نصب مراقب باشید کابین حرکت نکند و بر روی حالت تعمیر باشد.
نصب دوربین امنیتی آسانسور با مشکلاتی همراه است. از آنجا که آسانسور حرکت میکند و کابین آن بالا و پایین میشود، کابلکشی دوربین امنیتی به DVR یا دستگاه ضبط ویدئوی دیجیتال واقعاً امکان پذیر نیست. در این صورت کابلها ممکن است قطع شوند و یا نویز تصویر ایجاد شود. در این مقاله نحوه غلبه بر این مشکلات مورد بحث قرار میگیرد.
برای نصب دوربین مداربسته در آسانسور باید از سیستم فرستنده و گیرنده بیسیم ویدئو استفاده کرد. فرستنده در داخل آسانسور و گیرنده خارج از آن قرار دارد. این دوربین با استفاده از کابل کواکس RG59 به فرستنده بیسیم متصل میشود. دوربین نیز باید به منبع تغذیه متصل باشد. فرستنده بیسیم سیگنال ویدئویی را به گیرنده بیسیم ارسال میکند. گیرنده با استفاده از کابل کواکس RG59 به دستگاه ضبط DVR متصل میشود. معمولاً دستگاه ضبط و هارد دیسکها در یک اتاق جدا نگهداری میشوند. این کار به منظور در دسترس نبودن آنها انجام میشود زیرا تمامی اطلاعات در هارد دستگاه ضبط موجود است.
دوربین سه گوش مخصوص آسانسور برای نصب به دلیل لنز زاویه فوقالعاده گستردهای که نقاط کور احتمالی را از بین میبرد، مناسب است. ابتدا صفحه جلویی فلزی را بردارید، سپس پایه دوربین را با دو پیچ نصب کنید.
کابل CAT5 جعبه فرستنده ویدئو را به آنتن فرستنده متصل میکند. منبع تغذیه 12 ولت تغذیه فرستنده ویدئو، آنتن و دوربین آسانسور را تأمین میکند. بر روی برد مدار فرستنده و گیرنده، سوئیچهای دیپ وجود دارد که به نصبکننده اجازه میدهد تشخیص دهد که اکنون بر روی حالت فرستنده قرار دارد یا گیرنده.
احتمالاً یک مانیتور وجود دارد که دوربینهای اضافی علاوه بر دوربین آسانسور به آن متصل شود. دستگاه DVR مورد استفاده برای نصب دوربین آسانسور معمولاً با سایر دوربینهای امنیتی در اطراف ساختمان به اشتراک گذاشته میشود. افزودن دوربین مدار بسته به آسانسورهای موجود به کابلهای خاصی نیاز دارد.
بهتر است در آسانسورها علاوه بر دوربین، میکروفن برای ضبط صدا نیز نصب شود تا شواهد بیشتری در زمان وقوع جرم یا حادثه داشته باشید.
امیدواریم مطلب فوق قابل توجه شما همراهان گرامی مجموعه الکتروسایه قرار گرفته باشد برای انتخاب بهترین دوربین مداربسته در اصفهان میتوانید از مشاوره رایگان کارشناسان ما در بخش فروش بهره مند شوید.